Wie is Stichting Tsjechische Blaasmuziek

Welkom bij stichting "Tsjechische blaasmuziek Laarbeek" .

Als stichting brengen wij de blaasmuziek onder de aandacht van jong en oud.

Wij doen dit op allerlei manieren zoals het organiseren van evenementen, het promoten van onderwijs van ondermeer jeugd, en het bij elkaar brengen van muzikanten die van Tsjechische blaasmuziek houden en het geven van adviezen.
Ook organiseren wij sessies om kennis te kunnen maken met blaasmuziek. Dit doen we vooral met blaaskapellen die de volksmuziek uit Tsjechie spelen.

De Tsjechische muziek, maar vooral de blaasmuziek is zeer veelzijdig. Het gaat van klassiek tot Bigband en van populair tot volksmuziek. De blaasmuziek uit Tsjechie onderscheid zich door de speelwijze van de muziek. Grote namen op dit moment zijn onder andere Vlado Kumpan und seine Musikanten, Blaskapelle Gloria, Tufaranka, Moravanka, Mistrinanka en nog vele andere. Componisten die een grote rol spelen in de Tsjechische blaasmuziek zijn: Jiri Tesarik hij is de componist van onder andere "Jany Polka" welke jaren lang het openingsnummer van Vlado Kumpan und seine Musikanten is geweest.. Antonin Zvateck, Jana Slabak, Metodei Praika, Zdenek Gursky kapel leider Blaskapelle Gloria, Miloslav Prochazka de huiscomponist van Vlado Kumpan und seine Musikanten.

Stribrnanka

HS

HVR Logo